18 balandžio, 2024

Nieko nėra geriau už mėgstamo maisto karštą lėkštę, tačiau dėl greito gyvenimo tempo, didelio užimtumo lygio ir pan., dažnai neturime galimybės papietauti namuose ar kavinėje, todėl esame priversti pasitenkinti įvairiais variantais. Šaltas užkandis ar pusgaminis dažniausiai yra išeitis. Tačiau kad ir kur eitume, visada yra galimybė pasimėgauti gardžiu, garuojančiu ir karštu maistu. Maisto termosai mums suteikia tokią galimybę. Ar jums labiau patinka ilgos kelionės ar trumpi pasivaikščiojimai gamtoje? O gal nori pradėti gaminti pietus ir pasiimti į darbą? Tuomet jums tikrai pravers kokybiškas termosas. Norėdami pasirinkti geriausią variantą, atsižvelkite į pateiktus kriterijus.

Koks turėtų būti termosas?

Dydis yra vienas iš svarbiausių faktorių renkantis tinkamą termosą. Kuo didesnis talpos tūris, tuo ilgiau termosas gali palaikyti maistui ir gėrimams reikalingą temperatūrą. Dėl šios priežasties, prieš pirkdami izoliuotą indą, apgalvokite, į kokias keliones planuojate leistis – išvykoms ar ilgesniems pasivaikščiojimams gamtoje rinkitės ne mažesnės nei 1 litro talpos termosą. Jei norite, kad termosas jums tarnautų ilgai, turite atkreipti dėmesį į medžiagą. Geriausi termosai yra pagaminti iš nerūdijančio plieno – ši medžiaga išlaiko temperatūrą ir yra labai patvari bei lengvai nepažeidžiama. Be to, plieninį termosą lengva valyti, tiesiog įdėkite juos į indaplovę. Jei ieškote kitų variantų, rinkitės iš aukščiausios kokybės plastiko pagamintus maisto konteinerius. Įsigiję tokį termosą neišsigąsite sušalti maisto ar gėrimų, tačiau prireiks papildomos priežiūros.

Kokia yra maisto termoso veikimo specifika?

Termosas maistui yra itin patogus įrenginys, kuris pamėgtas daugelio žmonių. Jo veikimo principas niekuo nesiskiria nuo gėrimų termoso. Vakuuminiu sluoksniu atskirta dviguba sienelė „užrakina“ šilumą indo viduje, todėl maistas tokio tipo inde ilgai išlieka karštas. Įprastam maistui skirti termosai yra pagaminti iš medžiagų, tinkamų liestis su maistu, pavyzdžiui, nerūdijančio plieno ir plastiko. Svarbu atkreipti dėmesį, kad iš plastiko pagaminti maisto termosai turi integruotą stiklinį indelį.

Dėl ypatingo dizaino, t. y. žymiai platesnės angos, maistinį termosą lengva valyti. Kaip minėta, šį indą taip pat galima plauti indaplovėje. Plati anga užtikrina lengvą prieigą prie maisto tiesiai iš pačios talpyklos. Tvirti ir patvarūs maistiniai termosai pasižymi dideliu atsparumu visoms deformacijoms, smūgiams ir gali ilgai išlaikyti maistą karštą. Pavyzdžiui, aukštos kokybės sriubos termosas gali išlaikyti patiekalus šiltus iki 20 val. dar ilgiau. Pažymėtina, kad maisto termosas šaldytuve gali būti laikomas ilgiau, net iki 24 valandų.

Kaip išsirinkti kokybišką termosą?

Pirkdami termosą norima, kad jis mums tarnautų ilgai. Norint išsirinkti kokybišką maistinį termosą, visada reikėtų rinktis tik iš kokybiškų medžiagų pagamintus gaminius. Aukštos kokybės gamybinės medžiagos daugiausia lemia jūsų termoso patvarumą ir stiprumą. Renkantis termosą maistui, reikia atsižvelgti ir į tokius aspektus kaip sandarumas bei laikymo karštyje ir šaltyje laikas. Nesandarus termosas ne tik gerai nešildo/šaldo, bet ir neapsaugo nuo skysto maisto, pavyzdžiui, sriubos, nutekėjimo. Plačiau skaitykite Zuza.lt. Maisto šilumos išsaugojimo termose laikas paprastai yra nurodytas ant gaminio pakuotės, todėl nepamirškite atkreipti dėmesį. Kitas aspektas – termoso talpa. Maistinių termosų butelių rūšių yra nemažai. Tačiau pastebėta, kad žmonės dažniausiai renkasi iki 0,5 litro talpos termosus. Toks mažas termosas puikiai tiks, kai norisi atsinešti tik vieną porciją maisto. 0,7–0,94 litro maisto termosas yra geras pasirinkimas, kai du žmonės dalijasi maistu. Nepamirškite, kad kuo didesnis maistinio termoso tūris, tuo ilgiau jame bus palaikoma temperatūra.