30 balandžio, 2024

Kiekvienam ūkininkui, planuojančiam įsigyti naują traktorių, svarbu susipažinti su pagrindiniais parametrais, kuriuos reikia atsižvelgti renkantis techniką. Tai leis ne tik išsirinkti tinkamiausią variantą, bet ir sutaupyti pinigų. Bei laiku atlikti reikiamus darbus ūkyje. Pasikalbėkime apie tai plačiau.

Prieš perkant privalome apgalvoti:

  • Pirma, reikia atsižvelgti į ūkio dydį ir užimamą plotą. Jums reikia pasirinkti traktorių, kuris atitiktų Jūsų ūkio poreikius. Pavyzdžiui, jei ūkyje yra daug nuolatinių darbų, turite rinktis stipresnę techniką. Jei ūkis yra mažas, o plotas tik keli hektarai, pakanka ir mažesnio traktoriaus.
  • Traktorius turi atitikti ne tik Jūsų ūkio poreikius, bet ir dirbti su tam tikrais įrankiais. Pavyzdžiui stumdyti sniegą nuo įvažiavimo į ūkį. Todėl svarbu iš anksto susipažinti su tuo, kokią techniką rekomenduoja įrankio gamintojas. Taip pat svarbu atsižvelgti į tai, kokie papildomi priedai būtini ūkio darbuose. Kokia jų kaina, kokybė bei koks galimas skubus pristatymas.
  • Paprastai traktoriai skirstomi pagal galią. Tai svarbus parametras, kuris leidžia tinkamai pasirinkti techniką. Pavyzdžiui, jei planuojate dirbti su smulkiais įrankiais, pakanka mažesnio galingumo traktoriaus. Jei užsiimate plataus masto ūkio veikla kaip daržovių auginimas arba norite dirbti su dideliais įrankiais, turėtumėte rinktis stipresnę techniką. Galingesni traktoriai taip pat geriau dirba kuomet turime sunkesnes aplinkos sąlygas.

Prieš pirkdami traktorių, turėtumėte pasidomėti  su įvairiais modeliais ir jų savybėmis., bei kainomis. Beabėjonės, kainas lyginti su tokių pat parametru traktoriais. Pasidomėkite teikiamomis garantijomis, ar kitais privalumais. Puikus pavyzdys – Zetor traktoriai, kurie yra puikus balansas tarp kokybės ir kainos.

Techniniai aptarnavimai – itin svarbu

Traktorių remontas – taip pat svarbus dalykas kurio negalima ignoruoti. Prieš perkant traktorių, verta susipažinti su jo remonto kaina . Tai svarbu, nes ne visada galima užtikrinti, kad technika veiks be gedimu, ypač tuomet – kada svarbu kuo greičiau atlikti ūkio darbus. Traktoriai turi būti reguliariai tikrinami ir prižiūrimi. Tai leis užtikrinti, kad technika veiktų be gedimu ir ilgą laiką išsaugotų savo vertę. Įsitikinkite, jog netoliese yra dirbtuvės, kuriose galėtumėte atlikti techninius aptarnavimus būtent savo tipo traktoriui.