30 balandžio, 2024

Norite išbandyti šiltnamio galimybes ir jame auginti ne tik pomidorus bei agurkus, kurie yra vadinami klasika? Tokiu atveju siūlome Jums susipažinti su gal kiek rečiau Lietuvos šiltnamiuose auginamais augalais, kurie tikrai patiks ne tik Jūsų akims, tačiau ir skonio receptoriams.

Geros kokybės šiltnamis

Žinoma, kad augimas būtų našus ir tuo pačiu, kad augmenijos priežiūra būtų kuo paprastesnė – visada reikalingi geri šiltnamiai, kurie tenkina individualius asmens poreikius.

Esminės gaires, kurias reikia įvertinti renkantis, yra:

  1. Žinoma, matmenys.
  2. Kaina.
  3. Priedai.
  4. Stogas arba langai.
  5. Auginimo vietos plotas.
  6. Spalva.
  7. Medžiaga.

Visada verta tartis su specialistais, kurie pagal Jūsų poreikius gali padėti rasti ir labiausiai tinkamą šiltnamį.

Ką auginti šiltnamyje?

Kadangi šiltnamis yra palanki terpė daugeliui augalų, ypač tiems, kurie mėgsta augti šiltai – galimybės rinktis net ir egzotinius augalus šiuo metu yra labai plačios. Tiesa, reikia nepamiršti, kad nepakanka tik geros erdvės, gero mikroklimato. Reikia ir optimalus drėgmės kiekio, trąšų, tad nepamirškite, kad auginimas reikalauja laiko, tad ne visada verta rinktis labai įmantrius augalus.

  1.     Visa daugiau lietuvių renkasi auginti baklažanus, kurie ne tik labai gražiai atrodo, tačiau taip pat ir yra labai skanūs. Džiugu, kad galima jais mėgautis visus metus, kadangi paprasta ir patogu yra šaldyti.
  2.     Lygiai taip pat reikia nepamiršti paprikų. Šiuo metu galima įsigyti labai daug veislių, tad esame tikri, jog kiekvieno poreikiai bus patenkinti. Nuo tokių, kurios yra saldžios, iki tokių, kurios yra aštrios. O kas labiausiai patinka Jums?
  3.     Taip pat vis dažniau yra auginami ir melionai, kurie daugeliui vis dar atrodo egzotika.
  4.     O gal Jums verta išbandyti arbūzų auginimą? Viskas yra kur kas paprasčiau nei atrodo.

Jeigu iki šiol neturite šiltnamio ir nesate tikras, ar Jums jo reikia – visada geriausia pirmiausia skaityti forumus, kuriuose žmonės dalinasi savo patirtimis. Esame tikri, kad tokiu atveju kur kas paprasčiau pavyks nuspręsti ar Jums jo reikia ir esame tikri, kad atsakymas bus TAIP.