19 gegužės, 2024

Valdyti automobilį yra tikrai labai atsakingas darbas, tad nuo mokymų pradžios reikia į tai žiūrėti atsakingai. Kai jau pradedate galvoti, kokią mokyklą pasirinkti, reikia atkreipti dėmesį į labai daug dalykų. Nes pačios pradinės žinios ir žingsniai gali būti kertiniai ruošiantis tolimesniems mokymams. Tikriausiai ne kartą matėte įvairius patarimus, kaip ją pasirinkti, į ką kreipti dėmesį, tačiau jie dažniausiai gali būti vienodi, tai yra rinktis pagal vietą, instruktorius, kainą ir panašiai. Tačiau į kelis svarbius dalykus dėmesys nėra atkreipiamas. Tad šis straipsnis nebus eilinis ir informacija nebus jame standartinė, tad tikrai galėsite sužinoti tai, kas iki šiol buvo nutylėta.

Mokymasis be streso

Nors tokį faktą ir liūdna pripažinti, tačiau stresas šiais laikas yra dažnas palydovas. Jį patiriame daug kur, tai yra darbe, kartais namuose ir įvairiose situacijose. Todėl tikrai būtų sunku jeigu dar stresas būtų jaučiamas ir įvairių mokymų metu ir vienas iš jų būtų mokantis vairuoti. Šis jausmas tikrai negali padėti, dažnu atveju dėstoma ar rodoma informacija nėra įsimenama ar netgi girdima, tad tai neša tik neigiamus dalykus. Todėl visada verta pasidomėti, koks yra vairavimo mokyklos dėstomas stilius ar ji per daug spaudžia ir taip iššaukia stresą, o gal instruktoriai irgi sukuria tokias situacijas, kurios nėra pavydėtinos ir taip keliamas nerimas. Tad verta išsiklausinėti kitų žmonių nuomonės, patikrinti atsiliepimus ir kitus informacijos šaltinius, kurie duotų tokios informacijos.

Automobilis

Kiekviena vairavimo mokykla Vilniuje turi skirtingus automobilius ir neretai daug kas kreipia dėmesį į juos, nes tai yra pagrindinė mokymosi priemonė, kuri suteikia galimybė gauti vairuotojo pažymėjimą. Daugelis galvoja, kad kur kas labiau pasiseks laikyti egzaminą, jeigu bus mokomasi su tokiu pat automobiliu, kaip ir yra laikomi egzaminai, tad dažnu atveju būsimieji mokiniai būtent vairavimo mokyklą renkasi pagal tai. Tikrai nereikia galvoti, kad bus lengviau, jeigu visada mokysitės tik su tokiais pat automobiliais. Jeigu instruktorius nebus tinkamas, tai net ir pats geriausias automobilis nepadės. Todėl į transporto priemonę orientuotis tikrai nereikėtų.

Didelis instruktorių pasirinkimas

Į šį kriterijų galima žiūrėti dvejopai ir patys turėtumėte nuspręsti, ar tai yra privalumas, o gal ir minusas. Didelis instruktorių pasirinkimas gali reikšti tai, kad kiekvieną kartą, kai atliksite praktines užduotis instruktorius bus vis kitas, tad ir mokys vis kitaip, tad dar tik pradedančiam vairuotojui gali būti sunku prisiderinti prie skirtingo mokymo. O žiūrint iš kitos pusės, gali būti puiku, nes taip galėsite sužinoti skirtingos informacijos, ko nepasako vienas ar kitas instruktorius.